Bramborový guláš

Hodnocení: 2.41 / 5 (hlasovalo 51 návštěvníků) | Hodnotit: 1 2 3 4 5

Bramborový guláš známe jistě všichni ze svého mládí. Je to kombinace brambor a uzeniny, kterou známe také jako Buřtguláš. Oblíbenost tohoto jídla je různá a hodně se odvíjí od toho, jak moc k němu byl člověk nucen během svého mládí :-)

Ingredience pro přípravu receptu: Bramborový guláš

  • 600g brambor
  • 200g uzeniny (kabanos nebo špekáčky)
  • 2 cibule
  • mletá paprika
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • špetka kmínu
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 3 stroužky česneku

Postup pro přípravu receptu: Bramborový guláš

Na oleji osmahneme cibulku dokud nezesklovatí, přidáme hladkou mouku a vytvoříme růžovou jíšku. Přidáme mletou papriku a zalijeme asi litrem studené vody, kterou osolíme, opepříme a přidáme špetku kmínu. Do vody přidáme nakrájeme brambory a uzeninu a vaříme dokud brambory nezměknou. Před koncem vaření dochutíme majoránkou, solí, pepřem a utřeným česnekem. Bramborový guláš podáváme s pečivem.

Štítky: guláš, recept, brambory