Vepřový guláš

Hodnocení: 1.76 / 5 (hlasovalo 135 návštěvníků) | Hodnotit: 1 2 3 4 5

Vepřový guláš je velmi oblíbeným jídlem, který si rádi připravíte doma, i si jej dopřejete v restauraci. Tento velmi jednoduchý recept si můžete sami vyzkoušet.

Ingredience pro přípravu receptu: Vepřový guláš

  • 600 g vepřového masa (plec)
  • 2 cibule
  • rostliný olej
  • mletá paprika
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • 2 stroušky česneku
  • 1 lžíce hladké mouky
  • majoránka

Postup pro přípravu receptu: Vepřový guláš

Na drobno nakrájenou cibulku osmahneme na oleji tak, aby získala růžovou barvu. K cibulce přihodíme papriku a přidáme na kostky nakrájené vepřové maso, které orestujeme. Celou směs osolíme, přidáme koření, podlijeme vodou a dusíme. Ve chvíli, kdy je maso skoro měké zaprášíme celou směs moukou a pořádně zamícháme. Přilijeme trochu vody a přidáme utřený česnek. Maso dále dusíme do měkka. Vepřový guláš podáváme s houskovým knedlíkem.