Kotlíkový guláš

Hodnocení: 2.22 / 5 (hlasovalo 180 návštěvníků) | Hodnotit: 1 2 3 4 5

Kotlíkový guláš si můžete připravit jak při svých trampských výpravách, tak i doma v kuchyni. Kotlíkový guláš je vynikající pochoutkou, kterou ocení každý milovník gulášů.

Ingredience pro přípravu receptu: Kotlíkový guláš

  • 500g hovězího masa (přední)
  • 500g vepřového masa
  • 500g brambor
  • 4 papriky
  • 1kg cibule
  • 2 paličky česneku
  • 4 ks rajčat
  • 4 lžíce sladké mleté papriky
  • sůl
  • pepř
  • bujón
  • majoránka
  • kmín

Postup pro přípravu receptu: Kotlíkový guláš

Nakrájíme cibuli a česnek a v kotlíku na oleji osmahneme. Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso, které orestujeme. Přidáme červenou papriku, zajileme vývarem a hodinu dusíme. Přidáme na kostky nakrájené vepřové maso, kmín, vegetu, kostku bujónu, pepř a osolíme. Dále dusíme další hodinu. Mezitím si připravíme zeleninu. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, papriku očistíme a nakrájíme na nudličky, spařená rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky. Po hodině dušení s vepřovým masem přidáme brambory, papriku i rajčata. Vaříme dokud se brambory neudělají do měkka, což by mělo zabrat asi další půlhodinu. Chvíli před dokončením dochutíme majoránkou. Kotlíkový guláš podáváme s chlebem.