Mexický guláš

Hodnocení: 2.27 / 5 (hlasovalo 45 návštěvníků) | Hodnotit: 1 2 3 4 5

Mexický guláš s rýží a hráškem je vynikající jídlo. Jedná se o další variaci guláše, která vám jistě zachutná.

Ingredience pro přípravu receptu: Mexický guláš

  • 700g hovězího masa (přední hovězí)
  • 300g sterilovaného hrášku
  • rýže
  • 100g tvrdého sýra
  • 2 cibule
  • 6 lžic kečupu
  • 2 lžíce hladké mouky
  • olej
  • sůl
  • pepř

Postup pro přípravu receptu: Mexický guláš

Na drobno nakrájenou cibuli osmahneme na ole do zlata. Vložíme nakostičky nakrájené maso, které osolíme a opepříme a zprudka na oleji orestujeme. K orestovanému masu přidáme kečup a necháme chviličku povařit, poté podlijeme vodou. Maso za občasného míchání dusíme asi hodinu. Před koncem vaření zahustíme guláš trochou hladké mouky, rozmíchané ve vodě. Přidáme k masu polovinu sterilovaného hrášku a necháme trochu provařit. Uvaříme si rýži obvyklým způsobem a do uvařené rýže přidáme zbytek hrášku. Mexický guláš podáváme s rýží, kterou při servírování posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem.

Štítky: guláš, recept, hrášek