Pravý maďarský guláš

Hodnocení: 1.83 / 5 (hlasovalo 180 návštěvníků) | Hodnotit: 1 2 3 4 5

Pravý maďarský guláš je vynikajícím jídlem, které si všichni rádi vychutnáme. Recept na skvělý maďarský guláš si můžete vyzkoušet. Pravý maďarský guláš je trochu pikantní.

Ingredience pro přípravu receptu: Pravý maďarský guláš

  • 600 g hovězího masa (přední hovězí nebo kližka)
  • 2 lžíce sádla nebo oleje
  • 150 g cibule, na kolečka
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • 2 lžíce mleté papriky
  • 4 stroužky česneku
  • 1-2 červené papriky 
  • 1-2 pálivé papričky
  • 1/2 litru vody nebo vývaru

Postup pro přípravu receptu: Pravý maďarský guláš

Cibuli nakrájenou na kolečka osmahneme na oleji do růžova, přidáme a maso a zprutka orestujeme ze všech stran. Maso dusíme ve vlastní šťávě, dokud se všechna šťáva z masa nevypaří. Maso posypeme mletou paprikou a zalijeme horkou vodou nebo vývarem. Maso by mělo být potopené asi ze dvou třetin. Přidáme k masu utřený česnek a opět dusíme. Když je maso poloměkké, přidáme nakrájené papriky bez semínek a celé vaříme do měkka. Je-li guláš řídký, necháme jej trochu odpařit. Nakonec guláš dochutíme majoránkou solí a pepřem.